نگهداری گوسفندان

توانایی نگهداری صحیح به همراه مدیریت دقیق از گوسفندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. بی توجهی به عوامل موثر سبب تلف شدن و خسارات میگردد.
نحوه نگهداری صحیح از گوسفندان
این نوع از شرکت های گوسفندی بیشتر از خدمات دامپزشکی استفاده می کنند.
تولیدکنندگان کوچکتر حیاط خلوت ممکن است از دامپزشکان برای انجام اقداماتی همچون واکسیناسیون ، بندکشی ، اخته کردن ، کوتاه کردن سم و همچنین برای درمان حیوانات بیمار استفاده کنند.
با این حال ، تولیدکنندگان بزرگتر در بسیاری از کشورها اغلب خودشان این روشهای معمول را انجام میدهند. و از دامپزشکان برای مواردی همچون سزارین و کمک به کنترل بیماری استفاده میکنند.
تولید پشم معمولاً یک نگرانی جزئی در واحدهای تولیدی کوچکتر است. تعداد و وزن بره های عرضه شده به ازای هر میش پیوسته پرورشی عامل تعیین کننده اصلی بازده اقتصادی است.

اختلالات ناشی نگهداری از گوسفندان
بیشترین تلفات احتمالی ناشی از مرگ و میر بره های نوزادی است که در نتیجه سقط جنین ، گرسنگی و هیپوترمی (سرمازدگی) ایجاد می شود.
دومین مورد ممکن است کمبود وزن رشد به دلیل انگل های داخلی و خارجی ، کمبود پروتئین و کمبود خوراک بسیار قابل هضم و خوش طعم برای بره های جوان باشد.
مدیریت و بهداشت خوب در زمان بره زایی این تلفات را کاهش می دهد.
البته ، برنامههای پزشکی پیشگیرانه در موقعیتهای مدیریتی برای جلوگیری از بیماریهای متعدد مرتبط با دامداری که با نرخهای بالاتر انبارداری همراه هستند ، بسیار مورد نیاز است.
توجه به بیماری های مربوط به دامداری در تابستان همچون کنترل انگل داخلی و در زمستان برای مشکلات مربوط به حبس نزدیکتر ، تغذیه در زمستان و مشکلات بره زایی مهم است.
در این نوع شرایط تولید ، نگهداری سوابق برای بهبود بسیار مهم است. حیوانات باید به صورت جداگانه شناسایی شوند تا بتوان بر تولید هر کدام نظارت کرد.
برخی از کشورها و مناطق همچون بریتانیا ، اتحادیه اروپا ، استرالیا ، کانادا و ایالات متحده آمریکا شناسایی حیوانات فردی را برای ردیابی بیماری الزامی میکنند.

نکات بدو تولد گوسفندان
بره ها باید در بدو تولد توسط برچسب منحصر به فرد گوش شناسایی شوند. شماره شناسایی ، تاریخ تولد ، بند ، نوع تولد(منفرد ، دوقلو و…) جنسیت ثبت شود.
ثبت وزن هنگام تولد نیز مهم و از ترازو جهت بهره وری بچه برهها و وزن کردن برههای بازار(پرواری) میتوان استفاده کرد.
بره ها باید دوباره در (۶۰_۵۰) روز و (۱۲۰_۱۰۰) روز وزن شوند ، که وزن گیری در (۶۰) روزگی بیانگر توانایی شیردهی میش و وزن گیری (۱۲۰) روزگی بیانگر ژنتیک بره است.
علوفه و نیروی کار همیشه بزرگترین هزینه سالانه برای تولیدکنندگان دام به ویژه جهت پروارشدن گوسفندان و بره های زمستانی با تغذیه فشرده است.

نقش تغذیه در نگهداری از گوسفند
مدیریت تغذیه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. دامپزشکان با دانش تغذیه و مدیریت مواد معدنی می توانند بسیار مفید باشند ، زیرا عدم تعادل خوراک می تواند پرهزینه واقع گردد.
تغذیه و مدیریت بره پرواری نیز زمینه ای است که در آن خدمات دامپزشکی در بیماری ها اثرگذار باشد. همچون بیماری های اسیدوز(اسیدی شدن بیش از حد مایعات بدن) ، سنگ کلیه ، بیرون زدگی مقعد یا روده ، فلج اطفال و پرخوری میتواند بسیار مفید باشد.
