پرورش ماهی در قفس

نگهداری و پرورش ماهی ، در قفس تکنیکی نوین جهت محصورکردن آب با قفس و پرورش ماهی در آن محیط محصور و درون قفس است.
پرورش ماهی در قفس چگونه است ؟
در سطح جهانی ، هند در تولید ماهی داخلی بعد از چین در رتبه دوم قرار دارد.
اما شکاف بزرگی در تولید ماهی بین این دو کشور پیشرو در پرورش آبزیان وجود دارد. هدف اصلی کشت در قفس در آب های آزاد داخلی ، ذخیره سازی مخازن و پرورش ماهی های مهم اقتصادی برای افزایش تولید ماهی است.
کشت قفس در آب های آزاد داخلی به عنوان فرصتی برای استفاده از مخازن موجود و پاسخگویی به تقاضای فزاینده پروتئین حیوانی در کشور ارزیابی می شود.
مخازن در هند زمینه قابل توجهی را برای اجرای فناوری برای کشاورزی در قفس به منظور تحقق بهره وری آب ، کارآفرینی و فرصت های شغلی نشان می دهند.
ماهیت الیگوتروفیک مخازن متوسط و بزرگ کشور ، زمینه وسیعی را برای اجرای فناوری کشت در قفس برای سیستم تولید ماهی فراهم می کند.
فرهنگ قفس گونه های متنوع تجاری مهم برای تحقق بهره وری آب ، کارآفرینی و اشتغال زایی مفید خواهد بود و راه را برای توانمندسازی ماهیگیران در کشور هموار می کند.
پرورش ماهی با گونه های مناسب ، استفاده از بذر با اندازه مناسب و معرفی آن در زمان مناسب برای بهینه سازی عملکرد ماهی از مخازن ضروری است.

فرهنگسازی پرورش ماهی در قفس
پرورش در قفس یک فناوری نوظهور است که از طریق آن ماهیها از بچهماهی و سپس از بچه ماهیها به اندازههای قابل عرضه در بازار پرورش مییابند. در حالی که در فضایی مسدود نگهداری میشوند که تبادل آزاد آب با بدنه آبی اطراف را حفظ میکند.
ساخت یک قفس از همه طرف با توری مشبک ساخت و از مواد مصنوعی متشکل است. که در برابر تجزیه در آب برای مدت طولانی مقاومت می کند.
قفسها برای پرورش بچه ماهی در بسیاری از مخازن و تالابهای دشت سیلابی برای تولید بچههای کوچک پیشرفته برای ذخیره آب اصلی استفاده میشوند.
کشور هند دارای (۱۹۳۷۰) مخزن است که در (۱۵) ایالت با مساحت (۳٫۱۵) میلیون هکتار با ظرفیت توزیع یافته اند. و انتظار می رود با توجه به اجرای پروژه های مختلف آبی در این کشور این میزان افزایش یابد.

تکامل فرهنگسازی پرورش ماهی در قفس
در هند ، موسسه تحقیقات شیلات داخلی مرکزی (CIFRI) در دهه (۱۹۷۰) با تولید ماهیهای تنفسکننده هوا در قفس اقدام به کشت در قفس کرد.
تلاشهای مشابهی در مورد کپور معمولی ، کپور نقرهای و تیلاپیا در آب ساکن ایالت جنوبی کارناتاکای هند انجام شد.
فرهنگ قفس در سال های اخیر توجه قابل توجهی از سوی محققان ، کارآفرینان و سیاست گذاران به خود جلب کرده است.
در حال حاضر بیش از (۱۵۰۰۰) قفس شناور با ابعاد و مواد مختلف همچون بامبو ، آهن گالوانیزه ، پلی اتیلن با چگالی بالا در منابع آب آزاد داخلی هند وجود دارد.

میزان تراکم جمعیت
تراکم جمعیت ماهی به ظرفیت حمل قفس و عادات تغذیه گونه های پرورشی بستگی دارد.
برای گونههایی که دارای زنجیره غذایی پایین میباشند ، ذخیرهسازی به بهرهوری اولیه و ثانویه قفس ها نیز بستگی دارد.
تراکم جمعیت بهینه بر اساس گونه و اندازه ماهی متفاوت است و عملکرد مطلوب و شیوع کم بیماری را تضمین می کند.
کشت تعدادی از گونه ها همچون گربه ماهی ، تیلاپیا ، باتا و میگوی غول پیکر آب شیرین دارای نتایج موفقیت آمیزی است.
تغذیه
عوامل بیولوژیکی ، اقلیمی ، محیطی و اقتصادی زیادی بر تغذیه ماهی در قفس تأثیر می گذارد.
سرعت رشد ماهی تحت تأثیر شدت تغذیه و زمان تغذیه است. هر گونه از نظر حداکثر مصرف غذا ، دفعات تغذیه قابلیت هضم و راندمان تبدیل متفاوت است.
این عوامل به نوبه خود بر عملکرد خالص ، میزان بقا ، اندازه ماهی و تولید کلی از قفس تأثیر میگذارند.
خوراک شناور مصنوعی با پروتئین خام از (۳۰_۲۰)٪ برای پرورش کوسه های رنگین کمانی در قفس استفاده می شود.

نحوه نگهداری ماهی پرورشی در قفس
نظارت منظم بر برخی پارامترهای کیفی آب از جمله اکسیژن محلول ، (PH) و آمونیاک آزاد در داخل قفس ضروری است.
بطورمعمول در مخازن هندی با هدف پرورش بچه های انگشتی در کشت قفس ، کیفیت آب برای سلامت ماهی مناسب نیست و در موارد کمی با شکوفه متراکم جلبکی ، برخی از پارامترها باعث ایجاد استرس برای ماهی می شود.
بنابراین ، قفس ها را باید هر (۲) هفته یکبار با یک برس نازک نرم تمیز کرد تا ارگانیسم های رسوب کننده زیستی همچون جلبک ها ، اسفنج ها و زباله ها از بین بروند.
بررسی روزانه ریسمان شل ، توری های پاره شده از شکارچیان ، لنگرها و سینک ها نیز ضروری است.
برداشت و تولید
قفسها معمولاً با انتقال آنها به داخل آب کم عمق ، تجمع ماهی در منطقه ای محدود و سپس فرو بردن ماهی به بیرون از قفس برداشت میشوند.
یا می توان قفس را تا حدی از آب بیرون آورد تا ماهی ها در حجم کمتری جمع شوند و سپس ماهی را بیرون بیاورند.
این امکان برداشت جزئی ماهی از قفس را در صورت نیاز برای بازارهای محلی یا مصرف شخصی فراهم می کند.
موسسه تحقیقات شیلات داخلی مرکزی (CIFRI) اجرای کشت در قفس را از طریق معرفی گونههای غیر بومی تسهیل میکند و به سطح تولید (۵۰) کیلوگرم در متر مکعب در قفسهای (۶۰) در متر مکعب دست یافته است.
اگرچه پتانسیل بسیار زیادی برای تولید ماهی در قفس وجود دارد ، اما شروع متوسطی از (۱۵۰۰۰) قفس در مخازن هند می تواند (۶۷۵۰۰) تن ماهی تولید کند.

جهت رفاه و دسترسی آسان تولیدکنندگان و پرورش دهندگان ما درسایت آژنو محصولات برند اروپایی و باکیفیت را قرارداده ایم. شما میتوانید جهت تهیه قفس مخصوص پرورش ماهی با کیفیت و مرغوب به سایت آژنو مراجعه کرده و اقدام به تهیه آن داشته باشید.
درگاه پرداخت زرین پال و ارسال پستی رایگان و با قیمت مناسب و بدون واسطه از جمله مزایای فروشگاه آژنو است.