چرخه زیستی قزل آلا

ماهی قزل آلا همچون تمامی موجودات جاندار کره زمین دارای چرخه زیستی و مراحل مختلفی از زندگی از بدو تولد ، رشد تولیدمثل و مرگ و میر است.
بررسی کلی چرخه زیستی قزل آلا
قزلآلا نوعی از ماهیهای سردآبی و در زیرگروه ماهیهای آزاد جای میگیرد.
این ماهی دارای بدنی فشرده و باله دمی بزرگتر از ماهی آزاد است. ساقه دمی آن مرتفع و قسمت خارجی باله دمی بطور تقریبی صاف است.
این گونه از ماهی ها در صورت وجود در فضا و محیط زیستی اقیانوسی ، دارای رشد سریعی میباشند. و قادر به اضافه وزن به حدود (۰/۵) کیلوگرم میباشند.
چرخه زیستی مغذی قزل آلا
همانطور که ماهی قزل آلا در محیط اقیانوس رشد می کند مواد مغذی دریایی را جمع میکند و آن ها را در بدن خود ذخیره میکند.
سپس زمانی که زمان تخم ریزی ، مردن و پوسیدگی آنها فرا می رسد ، آن مواد مغذی را به جریان اصلی خود منتقل می کنند.
ماهی قزل آلا تخم های خود را رها می کند و دوباره به آب شیرین می زند تا چرخه دوباره بذر شود. تخمهایی که در شن دفن نمیشوند بلافاصله به عنوان غذا برای سایر ماهیها ، پرندگان و حشرات در دسترس هستند.
پس از تخم ریزی ماهی قزل آلا می میرند و با پوسیدگی مواد مغذی با ارزشی آزاد می شوند. این مواد مغذی آبی را بارور میکنند. که ماهی قزل آلا در حال رشد ، حشرات تغذیه کننده فیلتر آبزیان و زمینی را تغذیه میکند.
این فرایند ماهی قزل آلا که مواد مغذی دریایی را جمع آوری میکند. و آنها را به جریانهای آب شیرین باز میگرداند ، به عنوان چرخه بزرگ مواد مغذی نام دارد.

هوش ماهی قزل آلا
یکی از شگفت انگیزترین حقایق در مورد ماهی قزل آلا اقیانوس آرام ، توانایی آنها در بازگشت به رودخانه ، دریاچه یا مکان زندگی خود است.
تصور می شود ماهی قزل آلا از چندین وسیله کمک ناوبری برای دستیابی راه بازگشت به محل تولد خود ، استفاده میکند.
دانشمندان معتقدند ماهی قزل آلا از ترکیبی از جهت مغناطیسی جهت گیری قطبی ، حافظه بوی منحصر به فرد جریان خانه خود و یک تقویم شبانه روزی برای بازگشت به جریان زایمان خود برای تخم ریزی استفاده می کند.
مراکز حافظه و بویایی در مغز ماهی قزل آلا درست قبل از خروج از جریان اصلی خود به سمت دریا به سرعت رشد می کنند.

میزان مرگ و میر
اگرچه یک ماهی آزاد ماده می تواند (۱۷۰۰۰_۱۰۰۰) تخم بگذارد ، اما تعداد بسیار کمی از این تخم ها از لقاح تا بلوغ زنده میمانند.
به طور متوسط (۳) ماهی بازگشت به ازای هر ماهی مادری که تخم ریزی می کند تولید خوبی دارد.
بسیاری از عوامل طبیعی و مرتبط با انسان باعث این مرگ و میر بالا می شوند. در طول تخمریزی ، تخمها ممکن است بارور نشوند ، قبل از اینکه توسط شکارچیان (پرندگان و ماهیها) خورده شوند یا در هنگام پرش در امتداد رودخانه آسیب ببینند ، در شن دفن نشوند.
برخی از تخم ها ممکن است به دلیل یخ زدن ، خشک شدن در صورت پایین آمدن سطح آب ، گیر افتادن در شن ، یا خفه شدن توسط گل و لای بالغ نشوند و از تخم خارج شوند.

چرخه تخم ریزی قزل آلا
ماهی قزل آلا در (۸_۲) سالگی به بلوغ جنسی می رسد ، گونه های مختلف با سرعت های متفاوتی بالغ می شوند.
زمانی که ماهی قزل آلا بالغ آماده تخم ریزی می شود ، پس از سفر طولانی خود به سمت محل تولد خود ، مکان های تخم ریزی را انتخاب می کنند. که جریان آب از طریق شن جریان دارد که اکسیژن برای تخم های آنها فراهم می کند و دی اکسید کربن را با خود می برد.
هنگامی که یک ماهی آزاد ماده محل تخم ریزی را انتخاب می کند ، به سرعت دم خود را پمپ می کند تا فرورفتگی در شن جوی را از بین ببرد.
پس از تخم گذاری ، ماده از همان حرکات دم استفاده می کند تا تخم ها را به طور کامل با سنگ ریزه بپوشاند.

چرخه زیستی قزل آلای آلوین
ماهی قزل آلا که تازه از تخم خارج شده است ، آلوین نام دارد. در این مرحله همچون یک نخ با چشم و یک کیسه زرده عظیم به نظر می رسد.
آلوین تا زمانی که کیسه زرده جذب شود در رنگ قرمز باقی می ماند. در این مرحله ، آنها از میان شنها بالا میروند و آزادانه شنا میکنند و به بچهها غذا میدهند.
آلوین ها باید آب خنک ، شفاف و غنی از اکسیژن داشته باشند تا سالم بمانند. رسوب بیش از حد یا دمای شدید آب می تواند ماهی را بکشد. حشرات آبزی و دیگر ماهی ها شکارچیان اصلی آلوین هستند.
چرخه زیستی اسمولت شدن قزل آلا
بسیاری از تغییرات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی در ماهی آزاد جوان رخ می دهد تا به آن کمک کند ، تا از آب شیرین به آب شور تغییر کند. این فرآیند اسمولتیفِکیشن نام دارد.
با نزدیک شدن به زمان مهاجرت به دریا ، ماهی قزل آلا پشت تیره ، شکم روشن و رنگ نقرهای رنگ معمول ماهیهایی که در آبهای آزاد زندگی میکنند به دست میآید.
آنها به دنبال آب عمیق تر هستند ، از نور اجتناب می کنند و آبشش ها و کلیه هایشان شروع به تغییر می کنند تا بتوانند آب نمک را پردازش کنند.
ماهی های جوان در مصب ها و نهرهای جزر و مدی باقی می مانند و از ماهی های کوچک ، حشرات ، سخت پوستان و نرم تنان تغذیه می کنند. آنها به تدریج به سمت آب های عمیق تر و شورتر حرکت میکنند ، تا زمانی که وارد اقیانوس شوند.
چرخه زیستی قزل آلا در محیط دریایی
ماهی قزل آلا آلاسکا می تواند تا (۷) سال در دریا بماند ، اگرچه این میزان بر اساس گونه متفاوت است.
این ماهی ها در طول زندگی اقیانوسی خود عمدتاً ماهی ، بی مهرگان و سخت پوستان می خورند.
ماهی قزل آلا می تواند مهاجرت های وسیع اقیانوسی به طول بیش از (۳۰۰۰) کیلومتر و به طور متوسط حدود (۱۸) کیلومتر در روز مبنا بر گونه انجام دهد.
به طور کلی ، ماهی قزل آلا جوان از جریان های جنوب غربی آلاسکا از خلیج بریستول و کوسکوکویم از طریق زنجیره جزیره آلئوتی به شمال اقیانوس آرام و خلیج آلاسکا مهاجرت می کند.
ماهی قزل آلا در حالی که در محیط اقیانوس قرار دارد ، دارای طیف رنگی نقره ای درخشان هستند. اما زمانی که برای تخم ریزی به آب شیرین باز می گردند ، دستخوش تغییرات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی زیادی می شوند.
ابتدا باید آب محل زندگی آنها تغییر کند بعبارتی باید از استفاده از آب شور به آب شیرین تبدیل شوند. با بازگشت به آب شیرین رنگ بدن آنها از نقره ای به قهوه ای ، سبز یا قرمز مبنا بر گونه تغییر میکند.
نرهای برخی از گونهها ممکن است شکل بدن خود را تغییر دهند. و پوزه قلابدار ، پشت قوزدار و دندانهای کشیده ایجاد کنند که برای جذب جفت و دفاع از قلمرو تخمریزی استفاده میشود.

تغذیه
ماهی قزل آلا پس از ورود به آب شیرین ، تغذیه خود را متوقف می کند. اما می تواند با استفاده از انرژی ذخیره ای بدن از محل زندگی خود در اقیانوس ، مایل ها را به مناطق تخم ریزی طی کند.
تمام ماهی قزل آلا بالغ پس از تخم ریزی می میرند و بدن آنها پوسیده می شود و در نتیجه مواد مغذی را برای نسل های بعدی ماهی قزل آلا فراهم می کند.